تحلیل گزارش CRA – COT

هفته منتهی به سه شنبه 22 ژوئن 2021
انتشار
چند ثانیه پیش
مطالعه
undefined دقیقه

حرفه‌ای‌تر آموزش ببین

بیشتر سود کن

دوره‌های آموزشی

لیست برنامه‌های پخش زنده

ببا موضوعات مختلف بررسی مارکت از دیدگاه پرایس اکشن، تحلیل بازارهای فارکس، طلا و سهام از دیدگاه اقتصاد کلان

مشاهده

هفته منتهی به سه شنبه  22 ژوئن 2021

 

تحلیل عمومی جریان نقدینگی بازار FX

در کل در هفته گذشته حدود 2.2 میلیارد دلار به ارزش موقعیت های خرید ارزهای مقابل دلار و 7.9 میلیارد دلار نیز به ارزش موقعیت های باز فروش ارزهای مقابل دلار افزوده شد. به این ترتیب در هفته گذشته مجموعاً و به صورت خالص حدود  5.7 میلیارد دلار ارزهای مقابل دلار فروخته شده اند و در کل شاهد ورود سرمایه 10 میلیارد دلاری به بازار FX بوده ایم که در چند سال گذشته بی سابقه است.

Dollar Index

روی شاخص دلار پوزیشن های خرید  4.3%و پوزیشن های فروش معادل 10.4% کاهش  داشتند. در کل به صورت دلاری، 164 میلیون دلار به ارزش دلاری پوزیشن خالص سفته بازان بزرگ روی شاخص دلار افزوده شد تا به سطح منفی 47 میلیون میلیون دلار برسد.

چنانچه هفته های پیش گفتیم انتظار یک اصلاح قوی 3 موجی به سمت بالا در شاخص دلار را داشتیم که به نظر می رسد موج A آن انجام شده است.

 

EUR

روی یورو پوزیشن های خرید 1.4% کاهش و پوزیشن های فروش 28.3% افزایش داشتند تا ارزش دلاری پوزیشن خالص خرید سفته بازان بزرگ روی ارز واحد اروپایی با 4.347 میلیون دلار کاهش به حدود 13.291 میلیارد دلار برسد. نسبت خرید به فروش نیز به سطح 175 درصد افت داشت.

از دید ما یورو به صورت میان مدتی و بلندمدتی وارد فاز روند میان مدت صعودی شده و بهترین راهبرد خرید یورو در سطوح حمایتی پایین تر و مواقع اصلاح نزولی است. بهترین حمایت پیش رو 1.16 تا 1.15 می باشد. اهداف پایان سال یورو به ترتیب 1.35 و سپس 1.4 هستند. شکسته شدن 1.2 نشانگر پایان قطعی اصلاح نزولی بوده است و اکنون در محدوده 1.185 می توان به دنبال فرصت های خرید گشت.

 

JPY

روی ین به خریدها معادل 48.5% و پوزیشن های فروش 26% افزایش یافتند تا ارزش دلاری پوزیشن خالص خرید آنها روی JPY/USD با 792 میلیون دلار کاهش به سطح منفی 6.087 میلیارد دلار برسد.

هدف ما برای جفت ارز USD/JPY سطح 111 بود که محقق شد و چنانچه در هفته های گذشته اشاره شد، با فروشنده شدن سفته بازان روی ین به صورت سنگین، انتظار برگشت قیمت به 106 الی 107 را داشتیم. اکنون به نظر می رسد با یک حرکت صعودی روبرو هستیم ولی دوباره قیمت به محدوده یادشده بازخواهدگشت که در این صورت خرید توصیه می شود.

 

CHF

روی فرانک پوزیشن های خرید 41%  و پوزیشن های فروش معادل 35.5% افزایش یافتند تا معادل 568 میلیون دلار به ارزش دلاری پوزیشن خالص خرید CHF/USD افزوده بشود و این مبلغ به سطح مثبت 1.847 میلیارد دلار برسد. نسبت خرید به فروش نیز به سطح 282% افزایش داشته است.

با توجه به الگوهای کندلی، انتظار ادامه رشد دلار به فرانک در هفته های آینده را داریم و احتمالاً هدف USD/CHF سطح 0.96 در گام نخست باشد.

 

GBP

روی پوند شاهد کاهش 6.8 درصدی پوزیشن های خرید و جهش 45.5 درصدی درصدی پوزیشن های فروش بودیم. این امر باعث سقوط ارزش دلاری پوزیشن خالص سفته بازان بزرگ با 1.242 میلیارد دلار به سطح 1.563 میلیارد دلار شد.

در میان مدت به بالا هدف 1.7 برای این نماد قابل تحقق خواهدبود لذا اصلاح های نزولی خرید دارد. محدوده مناسب خرید ابتدا 1.37 و سپس 1.35 می باشد.

 

Commodity Bloc

روی ارزهای کالایی سفته بازان بزرگ در هفته گذشته به صورت کلی شاهد خروج سرمایه از هر 3 ارز بجز دلار استرالیا بوده ایم. در کل سفته بازان بزرگ روی دلار کانادا و دلار نیوزیلند خریدار شده اند. از دید ما اصلاح های رو به پایین برای هر 3 ارز کالایی در برابر دلار خرید میان مدتی دارد اما در کوتاه مدت امکان ادامه اصلاح نزولی روی CAD/USD بالا است چرا که نسبت خرید به فروش به سطح 267% رسیده و حالت بیش خرید دارد.

 

Gold

هفته گذشته سفته بازان بزرگ 7.6% از پوزیشن های خرید خود را بسته و حدود 6% به پوزیشن های فروش خود افزودند تا ارزش دلاری پوزیشن خالص آنها روی فلز گرانبها حدود 4.6 میلیارد دلار افت کند. نسبت خرید به فروش در طلا نیز به 291% کاهش یافت.

مطابق با تحلیل های پیشین انتظار اصلاح نزولی داشتیم که محقق شد و اکنون در محدوده 1760 به دنبال تریگرخرید با تثبیت قیمت و خروج بیشتر سفته بازان هستیم.

 

Oil

روی نفت خام پوزیشن های خرید 0.8% و پوزیشن های فروش معادل 2.4% افزایش داشتند تا 164 میلیون دلار به ارزش دلاری پوزیشن خالص خرید سفته بازان بزرگ روی طلای سیاه افزوده بشود.

روی نفت با ابتکار سعودی ها شاهد رشد قیمت بوده ایم اما تشدید قرنطینه ها می تواند امیدها به احیای سریع تقاضای جهانی را کمرنگ کند. چشم انداز بازگشت ایران به بازار نفت نیز از عوامل منفی تاثیرگذار روی قیمت نفت است اما از سوی دیگر تشدید تنش های میان ایران با عربستان، آمریکا و اسرائیل از بهای نفت حمایت می کند.

در حال حاضر و با توجه به رفتار قیمت، توصیه به Hold بودن روی نفت خام داریم و تا زمانی که سطح حمایتی 70 دلار از دست نرود، فروش نفت منطقی نیست.

 

بيشترين افزايش ها و كاهش ها

بر حسب درصد و در مقایسه با هفته قبل، بیشترین افزایش پوزیشن های خرید مربوط به ین با 48.5% و بیشترین افزایش پوزیشن های فروش نیز مربوط به پوند با 45.5% می باشد.

بر جسب درصد و در مقایسه با هفته قبل، بیشترین کاهش پوزیشن های خرید مربوط به طلا با 7.6% بیشترین کاهش پوزیشن های فروش نیز مربوط به شاخص دلار با 10.4% می باشد.

از نظر ارزش دلاری، بیشترین افزایش در پوزیشن خالص سفته بازان روی فرانک با 568 میلیون دلار مشاهده شده و بیشترین کاهش نیز در پوزیشن خالص سفته بازان روی طلا با 4.6 میلیارد دلار رصد شده است.

 

جداول تحلیلی:

جدول شماره 1: درصد تغییرات خرید و فروش سفته بازان نسبت به هفته گذشته

در این جدول، در ردیف مربوط به هر ارز یا کالا عملیات هفته گذشته سفته ­بازان بزرگ در زمینه قراردادهای خرید و فروش به صورت تغییرات بر حسب درصد نسبت به هفته گذشته به تصویر کشیده شده است. در ستون B/S نیز نسبت قراردادهای خرید باز به قراردادهای فروش باز آورده شده که می­تواند نمایی از نظر عمومی و کلی سفته ­بازان بزرگ نسبت به ارز یا کالای مربوطه را نمایان سازد.

 

جدول شماره 2: ارزش دلاری پوزیشن خالص سفته بازان و درصد تغییرات آن نسبت به هفته گذشته

توضیح:

در این جدول، ارزش خالص پوزیشن سفته بازان روی بازارهای مختلف بر حسب دلار و بر مبنای ارزش قراردادها و سپس تغییرات این ارزش خالص در طول هفته گذشته به تصویر کشیده شده است. این جدول نیز به نوبه خود در تشخیص جهت جریان پول سفته بازانه بسیار موثر و کارآ می باشد.

 

جدول شماره 3: برآورد ورود و خروج پول به بازار آتی FX نسبت به هفته گذشته

توضیح:

در این جدول، میزان ورود (اعداد مثبت) و یا خروج (اعداد منفی) پول از سوی سفته بازان به موقعیت های خرید در برابر دلار (سمت چپ)، موقعیت های فروش در برابر دلار (سمت راست) و کل بازار به صورت تجمیعی (وسط) نمایش داده می شود. در صورتی که پول وارد شده به بازار به صورت کلی افزایش یابد، انتظار افزایش دامنه نوسانات می رود و طبیعتاً کاهش سرمایه درگیر در بازار از سوی سفته بازان می تواند منجر به کاهش دامنه نوسانات و/یا آغاز حرکات خلاف روند بشود.

# بدون برچسب